Hjälp-jag får inte läsa på komvux!

Hej!
Jag går sista året på gymnasiet nu, och tänkte söka till läkarlinjen i danmark. Jag måste komplettera med KeA och FYA innan den 5 juli. Jag hade planerat allt perfekt- hade tänkt läsa kurserna på distans under maj och juni månad. Men nu har jag fått reda på att jag inte är behörig till vuxenutbildningen eftersom jag inte har gymnasieexamen-jag får alltså inte läsa kurserna!!! Vad ska jag göra???
Anonym 2007-02-13 00:09

Kommentarer:


Anonym 2007-02-14
Kan inte garantera dig helt och hållet att du får läsa. Det jag tycker du ska göra är att ta kontakt med skolan i fråga. Jag sökte till en kurs i juni efter att jag tagit studenten och för mig var det inga problem. Jag hade ju dock gått ut skolan (slutade i början av juni) när kursen började. Och det kanske är annorlunda. Men skolan vill alltid fylla sina platser, så det är möjligt att de kan göra ett undantag för dig. Kan du inte försöka läsa in dem nu under sista året på din skola då?

Annars tycker jag inte att du ska ha någon panik. Att ta ett sabbatsår efter gymnasiet brukar oftast bara vara positivt för studier. Du är ung, tänk på det!
Anonym 2007-02-15
Du kan inte läsa på gymnasiet och komvux samtidigt. Det finns tydliga regler för det. Rent teoretiskt skulle du kunna ordna med din gymnasieskola så att du får läsa in ämnena som utökade kurser under sista terminen. Om det går praktiskt är en helt annan sak.

I teorin skulle du också på egen hand kunna läsa in ämnena under våren, och sedan göra prövning på Komvux veckorna efter att du slutat gymnasiet. Rent praktiskt kan det nog bli svårt, men men ...
Anonym 2007-03-28
I värsta fall kan du komplettera på Hermods (www.liberhermods.se). Det kostar 4000:- per kurs och kan numera göras privat (fr.o.m 1 april).

mvh Tobias

Skriv kommentar: