Komvux?

Hej!
Jag skulle väilja läsa upp betyg på komvux, jag har inga ig, men vill höja mina betyg. Är det prövning man ska gå då, eller kan man läsa en distanskurs?
Jag har hört att om man läser på komvux så kan man sedan inte räkna med bl.a. idrott, estetiskverksamhet betygen, gäller det när man läser enstaka kurser eller när man läser till slutbetyg på komvux?

Hoppas att få svar!
Mvh
Sophie
SL 2008-08-28 01:40

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-08-29
Hej
Ska du höja betyg så är det prövning som gäller. Om du ska läsa till ett slutbetyg på komvux och har kurser med dig från gymnasiet så får man inte ta med sig Estetisk verksameht och Idrott och hälsa
Hälsninar Chris,www.syoguiden.com
Johan 2008-08-30
Då har jag en följdfråga (är i samma situation som Sophie),

Får jag (som inte heller har några IG från gymnasiet) läsa kurser på komvux som inte fanns med i mitt gymnasieprogram och på så sätt få chansen att höja mitt betygsnitt?

Jag funderar isåfall på att t.ex. läsa Matematik C, Engelska C, Psykologi B, Filosofi B eller andra kurser som inte ingick i mitt gymnasieprogram och förhoppningsvis få bra resultat som höjer mitt snittbetyg. Kan jag göra det?

Tacksam för svar.
Chris Wigh 2008-09-01
Hej
Man har inte rätt att läsa kurserna. man får lämna in en ansökan och sedan gör intagningen på komvux en priritering bland de sökande. Hur många som kommer in beror på hur många platser det finns. Man prioriterar de som inte har ett slutbetyg från gymnasiet. Men tänkt på att det ger mycket större effekt på ditt meritvärde at läsa höja betyg i kurser du redan har läst och att man hamnar i en annan urvalsgrupp om man söker efter 2010 där det finns färre platser att konkurrera om.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: