Komplettera

Jag gick samhällsprogrammet men nu vill jag börja på KTH och planerar därför att läsa lite kvällskurser på komvux nästa år, för att få behörighet. Jag har nästan 20,0 och utbildningen jag vill in på hade lägsta intag 19,2 förra året. Nästa år när jag har läst Fysik A osv, sänker de kurserna mitt snitt om jag inte får MVG? Eller är det fortfarande mitt slutbetyg som jag söker in på, och så räcker det att jag visar upp att jag fått minst G i de andra kurserna för att vara behörig. Hur funkar det?
Anonym 2007-02-17 00:10

Kommentarer:


Anonym 2007-02-17
Om jag istället läser Basåret på KTH, kan jag göra det trots att jag redan har MVG i Matte C och D? Kan jag tillgodoräkna de betygen och enbart läsa fysik- och kemikurserna?
Anonym 2007-02-17
http://www.syoguiden.com/artiklar/default2.asp?ArtID=6
Din sista fråga skulle jag ställa direkt till KTH.
Anonym 2007-02-18
En fråga till. Om jag läser basåret på KTH, kan jag söka in till tex civilingenjör på LTH efter det? Jag förstår att inte platsgarantin gäller där, men blir jag automatiskt behörig på alla civilingenjörsutbildningar om jag går basåret på KTH?
Anonym 2007-02-19
Universiteten accepterar varandras basår. Dock kan olika basår ge olika behörigheter, exempelvis kan matten på något ställe motsvara D och på ett annat E. ""Basår"" kan ibland vara ""bastermin"" och i ett sådant fall kanske inte Kemi A ingår. Det är ju Vhs som sköter antagningen och de har en lång lista på vad de olika basåren ger för behörighet.  Kolla noga vad som ingår i basåret så att du blir fullt behörig.

Skriv kommentar: