kunskap finns, men ej på papper

Hejsan,

vad händer om man har blivit sjukskriven under en termin på gymnasiet och därför missar ett antal kurser för ett komplett betyg, dock sitter man hemma och läser in det. Det vill säga: Man har inte varit närvarande, men man kan själva materialet och skulle klara tentorna om man fick chansen att göra dom i efterhand.
""Men nu är det såhär att gymnasiet nekar personen att skriva efter. Vad finns det för möjligheter att via ex komvux eller någon annan utomstående få """"tenta av"""" ex fysik B eller matte D?""

Är jätte-tacksam för svar då detta berör en mycket nära vän till mig som är bland de bästa i klassen och vill ta studenten under den ordinarie tiden.

mvh

Frans


Frans 2008-11-19 01:51

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-11-21
Hej
Om man är sjuk en längre tid ska skolan sätta in stödåtgärder för eleven. Om man har missat för mycket för att kunna ta igen så kan man förlänga gymnasietiden. Ett annat alternativ är att man går ut med ett samlat betygsdokument coh sedan läser in de kurser man saknar på komvux. Det man bör vara medvten om är att om man har blandbetyg(både från gymnasiet och komvux) så kan man hamna i kompletteringsgruppen när man söker vidare till högskolan.Men det beror på hur mycket man läst på komvux.Jag tycker eleven och vårdnadshavaren ska kontakt rektorn på skolan för att göra en upp en studieplanering.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Päo 2008-12-03
Hur lång tid efter utbildningen kan man få ut betygen?

Skriv kommentar: