Läsa upp ett par ämnen

Hejsan!
Jag gick ut ITgymnasiet i Göteborg för ungefär ett halvår sedan med hela 8 IG. Jag undrar lite över hur man gör när man vill läsa upp dessa ämnen. Är de klasser precis som de va på gymnasiet eller är de så att man pluggar hemma och gör ett prov? Vart anmäler man sig? Väldigt tacksam för svar.

Mvh Jonas
Jonas 2009-11-17 02:41

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-11-17
Hej
Ska du höja dina IG ska du vända dig till komvux. Om det är kurser som komvux inte erbjuder så brukar man får läsa kursen genom att göra en prövning på en gymansieskolan som har kursen. Prövning innebär att du läser kursen på egen hand och gör ett slutprov.Om det är kurser som komvux erbjuder så kan du välja att göra en prövning eller i vissa fall gå på lektioner. En del komvux tar emot elever som har IG.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com
Emil 2009-11-19
varför du fick IG?

""Inget kan ju hjälpa dig, inte ens komvux om du inte """"GER JÄRNET"""" så att säga.... Tyckte du det var för mycket att fokusera på samtidigt i gymnasiet så är fulltid på komvux minst lika intensivt...""

Kanske borde du läsa upp några kurser i taget? Är det kärnämnen?

Folkhögskola är annars ett bra alternativ om du inte gillade gymnasiet. Brukar vara ett annat tänk där...

""Kom ihåg! Det går att """"lyckas"""" i livet till o med utan utbildning... Bra personlighet, kreativitet och och sociala färdigheter kan man komma långt med!""

Lycka till!!! :O)

Skriv kommentar: