Konkurrenskomplettering

Hej,

Jag har förstått att regeringen kommer att försämra möjligheterna för de som vill konkurrenskomplettera, det vill säga höja, sina redan godkända gymnasiebetyg. Men jag vet att det alltjämt finns skolor där detta är möjligt. Finns det någon lista på de komvuxskolor på vilka man kan konkurrenskomplettera?

Tack på förhand
Anonym 2007-04-01 00:17

Kommentarer:


Anonym 2007-04-01
Du pratar om två liknande saker som egentligen är två helt olika saker:
1. Regeringen kommer att försämra möjligheterna till konkurrenskomplettering genom antagningsreglerna till högskolan. De med upplästa betyg hamnar i en speciell kvotgrupp där det finns få platser. Gäller från 2010.
2. Många kommuner tillåter inte att man skriver in sig på Komvux för att läsa en kurs där om man redan läst kursen med minst G på gymnasiet. Vissa kommuner låter fortfarande ungdomarna göra detta, och i så fall gäller det endast den kommunens invånare. Däremot är prövning tillåtet i alla landets kommuner - det är en laglig rättighet.

Genom prövning kan du alltså konkurrenskomplettera i samtliga dina gymnasiekurser - dessutom i både din egen kommun eller vilken annan kommun som helst. Men från och med 2010 har du antagligen ingen större nytta av dessa upplästa betyg.

Skriv kommentar: