Kompletterande Komvuxbetyg

Hej!
Jag har en avslutad treårig gymnasieutbildning sen tidigare, vars snitt är 13,8. Jag har nu sedan HT2009 studerat på komvux, där jag har läst flera ämnen som inte ingick i mitt gymnasieprogram (jag gick samhäll på gymnasiet, nu har jag läst naturvetarämnen). Har fått mellan G och MVG i dessa naturvetenskapliga kurser.
Nu undrar jag, hur räknar jag dessa nya kurser betygsmässigt? Räknas de nya kurserna in i mitt gamla snitt? Jag har hört att om man t.ex har fler G från sitt gamla gymnasiebetyg och sen får MVG i ett nytt ämne så läggs det bättre betyget till och det gamla tas bort, stämmer det?
Albin 2010-04-08 03:02

Kommentarer:


Sabina 2010-04-09
Får du ett högre betyg i ett ämne som du redan har läst i gymnasiet, så ersätter det nya betyget det gamla(i samma ämne). Men du kan inte byta ut ett betyg i ett ämne med ett annat betyg i ett helt annat ämne! Det är just det du undrar, om jag har föstått det rätt? Det hade kunnat gå om du hade ett samlat betygsdokument, men så är det inte i ditt fall.
Albin 2010-04-09
Okej, så komvuxbetygen räknas alltså inte in i det totala betygssnittet, utan faller in i en helt ny kategori? Räknas denna kategori på ett speciellt sätt inför HT 2010?
Sabina 2010-04-10
Ja, de räknas om dessa ämnen som du läst krävs som särskild behörighet( t.ex. om du vill söka till ett civilingenjörsprogram), om inte så räknas de bara om de höjer ditt j-tal(ditt snitt). Men eftersom du har ett slutbetyg redan så kan du inte byta ut ämnen som du läst på komvux med ämnen från ditt slutbetyg.
From ht10 kommer alla som har kompletterat sina betyg att prövas i grupp II, dvs kompletteringsgruppen. Den gruppen kommer att ha 1/3 mindre platser än direktgruppen (gruppen med bara gymnasiebetyg).

Skriv kommentar: