komvux slutbetyg??

Hej !

Jag funderar på att ta ut ett slutbetyg från komvux Ht-12. Hur blir det med

Meritkurserna (områdesb. 13): Omvårdnad, etik och livsfrågor, MaE , Eng B och C Räknas dess inte mer efter 1 juli??

Och vad ska slutbetyget innehålla förutom kärnämnena? Måste det särskilda behörigheten vara med eller kan man byta ut det mot andra kurser med högre betyg??

Vilken grupp kommer jag hamna i i så fall??

Jag behöver verkligen hjälp

Sara

Sara 2012-03-23 09:00

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-03-26

 

Hej
Om du tar ut ett slutbetyg mellan 2010-2013 så får du räkna områdeskurser sommeritpoäng. Du får alltså meritpoäng för vårdkurserna om du söker en utbildning som ger meritpoäng för desssa kurser. Efter 2013 tas möjligheten att få meritpoäng för områdeskurser bort men man får fortsättningsvis för språk, engelska och matte.
Slutbetyget ska innehålla kärnämnekurser men utöver det bestämmer dusjälv vilka kurser du vill ta med. De kan lägga behörighetsgivande kurser på ett samlat betygsdokument men de räknas me ifall de krävs för behörigheten. Om kursern som du lägger på ett samlat betygsdokument är daterade med samma datum som för slut betyget så prövas du i grupp 1.
Hälsningar Chris

Sara 2012-03-26

Hej igen !

Tack för svar!

"De kan lägga behörighetesgivandekurser på ett samlatbetygsdokument men räknas me ifall de krävs för behörighet."

Jag förstår inte riktigt, Alltså om jag har VG i en kurs ex. Ke B(särskild behörig) och jag väljer lägga en annan kurs med MVG i slutbetyget. Kommer Ke B räknas med i poängen eller bara som behörighet?? kommer det påverka meritpoängen ??

Tacksam för svar !

Skriv kommentar:

Taggar: bad- och idrottshallspersonal