Svenska

Hej! Jag vill vet vilken kurs du har för person som är nybörjare i Svenska eller för manniskör som prata bara engelska, jag til exempel.

Jag är en 23 gammal man Britisk man som bor i UK och vill vet om jag kan få finansiering till studera, jag har jobbade för ett år i UK också en liten mängd månader i Sverige. Jag behöver två år arbeta tror jag till få finansiering?

Mina dröm är att studera i Uppsala Universitet men jag har ingen meriter att gör det, så jag söker en väg till gör det. Det bli bra om jag kan gör det med komvux.

Hoppas du kan svar med mer information och forlåt för min dålig svenska.

med vänligt halsningar - Ewan

 

Ewan Bailey 2012-05-11 23:16

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-05-14

Hej

Du kan söka till utbildning med ditt gymnasiebetyg från UK men då måste du betala avgift och finansiera dina studier med medel från UK.

Ska du bosätta dig i Sverige så ska du ta kontakt med komvux för att läsa svenska.Man kan också gör ett s k TISUS-test. Det är ett test att du kan tillräckligt med svenska för klara svenska högskolestuider.

Du måste bo i Sverige i 2 år för att kunna ta studielån eller ha permanent uppehållstillstånd.

Hälsningar

 

Linda von Allmen 2015-04-08

Hej, vi letar efter möjlighter för vår amerikansk födda dotter att plugga svenska under en tid i Sverige. Kanske tre månader eller så. Hon har aldrig bott i Sverige men vi talar svenska hemma. Hon går ut gymnasiet som arton åring och vill ta ett sabbats år innan hon börjar läsa på universitetet. Det bästa vore ett organiserat program där hon träffar andra ungdomar. Hon är alltså inte nybörjare och har tex ingen brytning då  hon talar. Vi förväntar oss inte att det skall vara gratis. Vill att det skall vara ganska intensivt. 

Skriv kommentar:

Taggar: svenska som andra språk, engelska, svenska språket