Distans de utökade ämnena

Jag har gått ett specialutformat gymnasiteprogram i Skellefteå, SPID, som är på 3,5 år. Jag har två ämnen kvar som jag ska gå i höst, Fysik B och idrottsprofil B. Men i och med att vi går fysiken tillsammans med komvux och jag pratat med idrottsprofilläraren så har jag funderat på att läsa dem från en annan ort, Arvidsjaur, och bara komma förbi för att skriva prov och utföra labbar.

Men jag vill också gå Matte E och Kemi B. Varken Arvidsjaur eller Skellefteå verkar kunna erbjuda Kemi B så jag har funderat på det här med distansutbildning via internet. Kan jag som 19 åring gå det i vår? Var kan jag vända mig? Var kan jag få information? Kommer det påverka mina ansökningsbefogenheter/möjligheter till senare universitetsutbildningar?

Mikael Nilsson 2012-06-27 10:37

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-07-02

Hej

Du ska vända dig till vuxenutbildningen i den kommun du bor i . Om du ska läsa kurserna på annan ort eller på distans via annan utbildningsanordnare så måste din hemkommun betala för kurserna.Många kommuner köper kurser från annan ort eller utbildningsanordnare ifall de själva inte erbjuder kursen

Att du läst kurserna på distans kommer inte påverka dina möjligheter att sedan söka vidare. Man kan själv betala kurser på distans om man läser via Liber Hermods men kursern kostaganska mycket.

Hälsningar Chris

 

Skriv kommentar:

Taggar: distansstudier