Hoppa av gymnasiet och läsa på komvux

Hej! Jag läser just nu teknikprogramet och går årskurs två. Just nu är jag väldrig skoltrött och ligger långt efter i samtliga ämnen. Jag trivs inte alls bra på gymnasiet och är inte det minsta motiverad till att plugga alls vilket har lett till mycket skolkande. Nu har jag tänkt att jag ska hoppa av men är lite tveksam då jag har som mål att studera vidare på högskola. Kan man hoppa av gymnasiet och läsa på komvux istället? Eller är det någon åldersgräns på komvux? Vad händer med studiebidraget? Kan man fortfarande läsa på högskola efter? HUr lång tid tar det att läsa en kurs? 

Väldigt tacksam för svar!

Alice 2013-11-06 18:37

Kommentarer:


Chris Wigh 2013-11-10

Hej

Om du hoppar av gymnasiet måste du vänta tills du är 20 innan du kan slutföra dina gymnasiestudier på komvux. Undantag kan göras ifall det finns särskilda skäl.
Du kan får studiebidrag på vuxenutbildningen och söka högskola. Många vuxenutbildningar har kurser både på disans och på platsbundna så man kan lägga upp det hur man önskar.
Hälsningar Chris

Jag 2013-12-02

kanske bör nämnas att moderaterna nu gjort det svårare för dom som vill ha ett uppehåll från skolan att ta sig in på universitetet/högskolan då man hamnar i andra sorteringen ifall att man läst på komvux
och att dina betyg från gymnasiet inte får bli hur gammla som helst för då måste du läsa om alla kurser även dom du egentligen redan har högt betyg i (om du inte tar ut en examen eller slutbetyg)

 

Skriv kommentar:

Taggar: komvux, gymnasiet