Läsa in Matte 3B

Min son vill läsa upp sina gymnasiebetyg och även komplettera dem för att kunna söka in på vissa utbildningar på högskolan. Han behöver läsa en högre kurs i matte än han läst på gymnasiet. De andra ämnena kan han läsa upp på egen hand och göra prövning i. Men för matten har han ansökt till sin nuvarande kommun (Nynäshamn) om att läsa en vuxenutbildning. Nynäshamns kommun har inte den kursen så han måste läsa i Stockholm. Han har fått avslag på en som vi anser omotiverad grund. De hänvisar endast till Skolverkets riktlinjer som bygger på Skollag (2010:800) och  Förordning (2011:1108) om vuxenutbildning. Vi har vid 3 olika tillfällen (3 olika personer dessutom som ringt) varit i kontakt med studievägledaren i Nynäshamns kommun och bemötts mycket otrevligt och med stort ointresse. När vi nu fått detta besked känns det inte som någon större idé att kontakta henne igen för att få råd.

Vi undrar om det går att hitta en lösning på något sätt och ändå få möjlighet att läsa kursen (Matte 3B), även om vi behöver betala själva. Går det och vart ska vi vända oss? 

Oerhört tacksamma för hjälp!

Kristin

Kristin 2015-06-28 04:22

Kommentarer:


Chris Wigh 2015-06-29

Hej
Tyvärr är det svårt att läsa en kurs om kommunen säger nej. Vuxenutbildningen måste följa en viss ordning ifall de inte kan anta alla och det  sällan de bekostar att gå i en annan kommun. Han kanske kan försöka med en prövning och få hjälp av antingen någon ni känner eller försöka bekosta extrahjälp med matten, Det finna många studenter som har det som extrajobb. Tyvärr kan man inte längre bekosta enstaka kurser själv utan det måste alltid gå via en kommun.
Hälsningar Chris

Allakando 2015-07-06

Allakando - Sveriges bästa läxhjälp

 

Allakando är en av Sveriges ledande läxhjälpsorganisationer med privatlärare i hela Sverige. Vi arbetar för att hjälpa våra elever att nå sina mål i skolan genom läxhjälp i hemmet och mattekurser. 

Det som skiljer Allakando från andra läxhjälpsföretag är att man som arbetssökande behöver en personlig rekommendation från någon som redan arbetar med läxhjälp inom Allakando. Det gör våra lärare till de allra mest kompetenta och passionerade för uundervisningen. De ges dessutom material att tillgå i undervisningen.

Är du inte intresserad av privatundervisninge så jobbar vi dessutom med mattekurser i grupp. Då går vi helt enkelt igenom hela kursen på tavlan och dessutom ges utrymme för egen räkning och hjälp med någon av pedagogerna i klassrummet.

Pris: 1995 kr. 

Vi nås på vardagar 8-21 och helger 10 - 18. 

Om du vill veta mer om läxhjälp och mattekurser så tveka inte med att klicka dig in på vår hemsida. Där finns all information du kan tänkas behöva.

 

Varmt välkommen, och lycka till!

Skriv kommentar: