Ändring av folkbokföring

Hej!
Jag började på komvux idag och ska få läsa samhäll, svenska och engelska i Arboga i Västmandlands län. Jag skulle dock behöva läsa svenska och engelska på distans, något jag inte får göra här i Arboga pga min ålder på 19 år. Jag undrar om man skulle kunna folkbokföra sig i Sthlm och därmed läsa komvux, svenska och engelska, på distans, samtidigt som jag går samhäll i Arboga? Tack i förhand//Pablo
Pablo 2007-08-20 00:36

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-08-20
Folkbokföringslagen är ganska klar på var du ska vara folkbokförd http://www.skatteverket.se/folkbokforing/flyttninginomsverige.4.18e1b10334ebe8bc80001978.html
Pablo 2007-08-20
Jo, det förstår jag ju, men det jag undrar är om jag skulle kunna skriva in mig i sthlm, plugga komvux på distans där samtidigt som jag fortsätter med samhäll A på komvuxen i Arboga, där jag i så fall inte längre är folkbokförd.
Ingmar Andersson 2007-08-21
Om du skriver dig i Stockholm (kanske på någon kompis adress) utan att bo där så följer du ju inte de regler som gäller, och då måste du nog själv försöka räkna ut hur det hela ska gå till.

Jag vet att Arboga har ett avtal med NTI-skolan om distansutbildning. Får du inte gå där?

I Stockholm kan det vara kö till utbildningar och man måste också söka en eller ett par månader i förväg.

Du kanske kan fixa det via http://www.liberhermods.se/

Tilläggas kan väl ändå att om du har börjat kurser i Arboga och sedan flyttar så tror jag knappast att de hindrar dig från att gå klart. De har väl ingen koll på att du har flyttat. Det omvända problemet råder annars oftast - någon vill flytta och fortsätta samma kurs i den nya kommunen, och det är inte alltid så lätt.

Skriv kommentar: