Hjälp inför högre studier hösten 2016

Hej, 

Jag tog studenten våren 2014 utan en komplett gymnasieexamen. Jag läser nu distansstudier via NTI skolan och planerar att söka in till vidare studier inför hösten 2016.

Jag har ett antal frågetecken jag måste ta tag i innan det blir för sent..

Min första fråga är vilken intagningsgrupp jag kommer att hamna i när jag söker in? Jag har för mig att jag inte kommer att kunna konkurrera i den ”normala” urvalsgruppen utan hamnar i en form av ”kompletteringsgrupp”? Stämmer detta trots att jag inte läst upp tidigare betyg utan endast ”avslutat” min gymnasieutbildning?

 Min nästa fråga är om jag har tillräckligt med poäng, dvs fullständig gymnasieexamen. Jag gick ut med 2050 poäng. Jag kommer som planen ser ut nu därför endast att ha 2450p poäng, men visst behöver jag 2500p? Å andra sidan förstod jag det som att en Komvuxelev inte behöver 2500 utan endast 2400 – stämmer detta? Hur gör jag i så fall med mina ”extra” 50 poäng? Bör jag istället endast läsa en 50poängskurs för att få ”räkna hem det”?

Samtidigt sa någon nämligen till mig att min kurs Idrott och Hälsa räknas bort efter att jag blev elev på Komvux och i så fall skulle det innebära att jag enligt min nuvarande plan endast får ihop 2350p?

Ja, som ni säkert förstår känner jag mig jätteförvirrad och osäker men vill att allting ska bli rätt så att jag kan söka in till hösten. 

Vänliga hälsningar,

Hedda

Hedda 2016-01-18 22:23

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-20

Hej
 Det beror på har många poäng du har från resp skola. Har du minst 2/3 av kurserna från vuxenutbildningen prövas du urvalsgrupp I i betygsgruppen. Har du färre kurser så prövas du i grupp 2 den s k kompletteringsgruppen
 För en gymnasieexamen från vuxenutbildningen krävs 2400 poäng och Idrott och Hälsa kan tas med
Hälsningar Chris

Christer 2016-10-25

Hej!

Om inte gymnasiearbetet/uppsatsen blev godkänd på gymnasiet. Måste man göradetpå Komvux då eller hur gör man då?  

Hälsningar Christer

Skriv kommentar: