Studera på komvux

Hej! Jag är en tjej på 22 år som snart testat alla vägar det finns att gå för att kunna uppnå mitt drömyrke - djurvårdare. Leg. djursjukskötare på SLU är min drömutbildning, men jag har inte det som krävs för att komma in på den tuffa utbildningen. Det kan jag acceptera och förstå (jag har kämpat med HP sen jag tog studenten, men det är tufft för mig och jag presterar inte tillräckligt)

Däremot så har de startat upp en ny utbildning på YHS i Skara - djurvårdare på utökad nivå som jag gärna vill komma in på. Dock är problemet att jag inte är behörig att söka detta pga fel gymnasieval. Jag gick samhällsvetenskapligt program och tog studenten 2013  (meritpoäng 19,95 HP 0,9) Därför började jag söka till komvux förra året men har inte kommit in pga:

Jag är inte arbetslös.

Jag har en examen och prioriteras därför inte i min hemkommun  (ryms inte i budget).

Detta är därför jag skriver in till dig. Det finns inga fler djurutbildningar inom Sverige, vad ska jag göra? Jag har även frågat skolorna som bedriver komvux och vissa utbildningar får man inte betala själv, eller så kostar de flera hundra tusen kronor. Vad finns det för vägar att gå för mig? Jag är helt hundra på att det är detta jag vill jobba med i framtiden. Hur kan det vara så svårt?

 

Elin 2016-02-29 11:37

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-03-01

Hej
Tyvärr finns inte så många utbildningar inom detta område. Om inte din hemkommun kan betala för den förutbildning du behöver för att söka den i Skara så är de tinte så mycket du kan göra åt det. I så fall får du folkbokföra dig i en annan kommun som beviljar den.Det finns även en YH-utbildning i Svalöv till djurvårdare som inte kräver att man har gått Naturbruksgymnasiet. Där görs urvalet på bl a poäng som man kan få genom kurser på Naturbruksprogrammet men man ka även få poäng för skriftligt prov. För att klara provet bör man på egen hand läsa kurslitteratur om man inte gått kurser inom området
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: