Hur gör jag gymnasiekomplettering utomlands?

Jag bor i London men skulle vilja komplettera mina gymnasiebetyg med MaD, FyA och FyB för att kunna söka en svensk utbildning till hösten. Är det någon som vet om man kan läsa något i England som motsvarar detta? Jag har också sökt efter att komplettera på distans, men det är väldigt svårt eftersom jag är lite sent ute, jag är inte längre skriven i Sverige, och jag tycker det verkar jobbigt att åka till t.ex. Umeå för obligatoriska laborationer flera gånger per termin.
Tacksam för svar!
Anonym 2007-01-17 00:03

Kommentarer:


Anonym 2007-01-18
Det du kan göra är att höra med svenska skolan i London
http://www.swedishschool-london.org.uk/gymnasiet/info.html

Tror dock det kan vara svårt att bara få läsa tre kurser. Men det skadar inte att ringa och höra med dem iaf!

""Ett annat alternativ är att läsa in kunskaperna på eget håll och sedan åka till Sverige och skrive en prövning. Hur provet går till är lite olika från skola till skola. Men om du ska göra det i Stockholm är det två prov per kurs (ett skriftligt och ett muntligt) I FyA & B behöver du även göra laborationer. Men pratar du med skolan kan du säkert få in dessa tre moment tre dagar i följd. Vilket alltså betyder att du i värsta fall """"bara"""" behöver åka hem till Sverige tre gånger (om inte provet för de olika kurserna sammanfaller) En prövning kostar 500:- per kurs.""
Länk till Åsa komvux hemsida: http://www.aso.edu.stockholm.se/

Sen får du väl kolla upp ifall det finns några liknande kurser i England som du kan gå. Så du iaf får lite lärarledda lektioner.
Anonym 2007-01-18
Glömde säga att en prövning kan du göra i vilken kommun som helst. Så om du gärna vill skriva proven i närheten av varandra kan du höra när de andra kommunerna har sina prövningar för att försöka få ett så bra schema som möjligt.

I andra kommuner är det möjligt att de inte har några muntliga prov, vilket alltså gör det lättare för dig. Så kolla först upp de olika kommunerna innan du bestämmer dig.

Skriv kommentar: