Undersköterska

hej! Jag gick vård och omsorg på gymnasiet. Pga strul med praktik fick jag F i vård och omsorg 2, gymnasiearbetet och så hade jag F i några andra kurser som ej var relaterade till programmet. Gick till en syv på komvux för att göra sp jag kunde komplettera för att bli behörig till högskola. Han sa att jag hade tillräckligt många "vårdpoäng" för att kunna göra gymnasiearbetet. Så min fråga är: om jag har tillräckligt många poäng och är klar med mitt gymnasiearbete, är jag undersköterska trots ett F I vård och omsorg? 

P 2016-04-22 20:38

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-04-25

Hej
Det fins inget exakt antal poäng för att kalla sig Undersköterska. Det är upp till arbetsgivaren att bedöma ifall de vill anställa dig som Undersköterska trots ditt F i kursen
Hälsningar Chris

Stefan Eklinder 2016-08-31

Hej!

Jag hade F på praktiken i Äldres hälsa och livskvalité, för att min handledare fällde mig för skitsaker. Teoretiskt var jag godkänd, men F efter praktiken gjorde att hela kursen blev underkänd. (Yrkesinriktning)

Trots F ska det inte vara några problem att söka jobb som undersköterska. Det är arbetsgivaren som bestämmer vad dom lägger vikten vid.

Av den anledningen fick jag inte heller ut diplomet. Nu undrar jag vad diplomet har för betydelse? Det är trots allt betyg du söker jobb med.

Skriv kommentar: