Ang. Kompletterande Studier inför Högskola

Hej!

Jag har sökt till lärarprogrammet (Förskola upp till tredje klass) på högskolan men när jag tittade in på antagning.se såg jag att jag var obehörig till bokstavligen allt jag hade sökt.

Detta pga att jag har ett så kallat "samlat betygsdokument" (som jag förstod det) och inte en fullständig gymnasie-examen.

Jag saknar egentligen bara en kurs, dock (Samhällskunskap A) och är därför nyfiken på hur jag kan gå till väga.

De program jag har sökt börjar till hösten 2016 och jag hade gärna velat tenta av de kurser jag behöver då jag helst hade velat hinna till årets programstart (förstår att det kanske låter som en dröm att lyckas med det men är så otroligt taggad på att läsa till lärare så jag försöker verkligen leta reda på alla möjliga sätt att lösa det)

Då jag har studerat mycket på egen hand under de åren sedan jag gick ur gymnasiet så tror jag mig ha kompetensen för programmet men kan på grund av avsaknaden av betyg inte komma in (troligtvis).

Kan ni hjälpa mig försöka hitta någon form av lösning eller i alla fall leda mig åt rätt håll för att få det jag behöver?

Orimligt tacksam för svar

MvH
Kim

Kim Westlye 2016-04-25 20:23

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-04-26

Hej
Du får ta kontakt med vuxenutbildningen och se om du kan anmäla dig till en prövning. Sista kompletteringsdatum är 20 juni. Boka en tid med en studievägledare så du får hjälpa med o du ev behöver fler kurser
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: