Får ingen klarhet, hur jag kan söka kurs, om kommunen osv???

Hej jag har haft mail kontakt med Christina Arvidsson under vintern, har även skrivit till SYV Karin Dahlberg.

Har försökt skicka in ansökan, som misslyckats, och då fått veta att jag måste gå via SYV och eller Lunds Kommun. Men jag tillhör Malmö Kommun, och var på Vägledningcentrum där jag inte fick någon vidare hjälp. Fick förklarat för mig att jag måste söka/fråga kommunen som ska godkänna o betala om jag får läsa.

(Akutsjukvård 8 v. med 5 v praktik.)

Jag har redan utbildning som uska/skötare. Och har faktiskt studerat Spec i psyk för usk, på distans 2010-12 på Consensum. Då ansökte man direkt till skolan.

Så nu vet jag inte alls hur jag ska göra....?

SYV på vägledncentrum i Malmö sa att det just nu inte finns någon sådan kurs i Malmö jag kan söka. Och hon verkade inte tro eller förstå att jag önskar gå i Lund. Och vem skulle då betala det, menade hon?

Och vad menas med att söka via kommunen? Ska jag gå till kommunhuset o fråga/prata med någon där som ska besluta eller...?

Ja, många frågor här, jag hoppas ni kan bringa klarhet och konkret vad jag behöver göra innan den 8/6, som är sista ansökningsdagen för kursen i augusti.

 

 

 

Marie Fransson 2016-05-29 23:45

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-05-31

Hej
Vill man söka utbildning i en annan kommun så är det vuxenutbildningen i din hemkomun som måste bevilja det. Är inte kommunen villig att betala så finns det tyvärr inte så mycket man göra. En skola i en annan kommun tar inte emot om inte hemkommunen betalar
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: