hjälp!

hej, jag är otroligt glad att jag hittade denna sidan, jag får ångest av att börja prata med vägledare på t.ex arbetsförmedling eller liknande, de är ju sällan lika trevliga som du verkar.
jag har inte speciellt bra utgångsbetygbetyg från nian och gjorde aldrig gymnasiet det är den nakna sanningen.
jag har jobbat som tjej i ett av de mest fysikt anstängande jobben man kan ha i sverige sedan jag var sexton år, kanske inget bra alternativ men de ha styrt upp mej mycket som människa, jag har fått lära mej att slita för pengar, ta ansvar och vuxit en hel del.
fast nu när jag är 23 så känns det ganska inehållslöst och jag börjar bli sliten i kroppen, några barn ser jag inte med detta arbete och det är inget jag kan syssla med framtills jag blir trettio.
jag har blivit lite väl bekväm, jag har ju alltid en plats på detta jobbet.

jag är som människa en estetisk person ritar och skriver mycket, mer lyssnare än pratare, funderar på att läsa till vårdare, undersköterska eller liknare.

jag undrar om detta skulle fungera nu när jag har skaffat mej en bostadsrätt?

finns detta som KY-utbildning?

och vem kan jag ta kontakt med i Hisingen?

fruktansvärt tacksamm för svar från en tekniskt obegåvad betongare!
Andy 2007-11-11 00:52

Kommentarer:


Sussi 2007-11-11
Jag är själv ingen syo men kan lite ändå...

Ky utbildningar är eftergymnasiala och kräver gymnasieutbildning eller liknande, t ex att man fått högskolebehörighet (krävs för ky också) via komvux eller folkhögskola.

Komvux vore ett bra val för dig att komma vidare på, tror jag. Det finns kurser där likt omvårdnadsprogrammet på gymnasiet. Sedan kan du då arbeta som undersköterska. En hel del vidareutbildningar inom ky till vårdare och liknande har krav på att man läst omvårdnad på gymnasiet eller liknande... så du kan sedan läsa vidare inom området...  

Skriv kommentar: