KY utan slutbetyg?

Jag avslutade gymnasiet 2003 efter andra året och inte kompleterat mina slutbetyg, min fråga är nu att om man kan ändå söka till någon yrkesutbildning utan kompleterade betyg.?har jobbat en hel del efter att jag slutade skolan men dock bara som timanställd de senaste 5åren.hört att man kan ändå söka KY utan gymnasiebetyg men ska ha jobbat en viss tid? Jag vill läsa inom hälsa och friskvård-spa,massage,hudteraphuet lr nåt liknande. Har hört om privat företag med utbildning som kostar-kräver dom också betyg?
Ann 2008-01-01 01:01

Kommentarer:


Sussi 2008-01-02
KY utbildningar kräver grundläggande högskolebehörighet. Man kan uppnå det på flera sätt, bland annat slutbetyg från gymnasiet, komvux och folkhögskola. Det kanske är sk 25:4 regeln som du har hört om. Det innebär att den som är över 25 och har arbetat minst halvtid i minst fyra år får grundläggande behörighet. Det gäller bara om man även har minst godkänt eller liknande i svenska och engelska. Har för mig att denna lilla regel kommer att ändras eller försvinna...

För utbildningar som kostar så verkar det vara lite olika, vad jag har sett. En del vill se betyg och andra dokument, andra har tester eller annat inför antagningen och verkar inte vilja se betyg. Har även sett en del där det inte ska visas upp någonting alls, verkar vara först till kvarn om de platser som finns på utbildningen som gäller.

Skriv kommentar: