Skillnader på utbildning ?

Vad är det för skillnad på Redovisningskonsult och Redovisningsekonom. ( gäller KY utbildningar)     Vad är det för skillnad på en Kvalificerad och Högre ekonomisk och redovisning utbildning.
Hur vet man vad man ska välja ??
""Vilken """"skola"""" är bra ?""
Pia 2008-02-20 01:12

Kommentarer:


Sussi 2008-02-20
Det verkar vara olika namn för samma sak. Men kolla upp vad de olika utbldningarna innehåller så ser du vad som kan skilja dem åt. Att se kursplan och innehåll kan också hjälpa till i valet av utbildning, se den som passar dig och vad du vill bäst.
Nicklas 2008-03-27
Hej!

Läser själv på Internationella Handelshögskolan då ekonomi. Så vitt jag vet så är inte redovisningsekonom eller redovisningskonsult någon skyddad titel så alla kan kalla sig det om dem så önskar. Finns även gymnasiekonomer dvs. de som läser ekonomi på gymnasiet. Vi som läser på högskolan då redovisning kommer förmodligen gå vidare mot revisor och då handlar det mer om externredovisning dvs. du går in i en annan verksamhet och jobbar med deras redovisning. Du måste om du läser på högskolan också läsa andra ämnen som logistik, inköp, entreprenörskap, ledarskap osv. men att du fördjupar dig inom redovisning.

Skriv kommentar: