KY eller kurser på högskolan

Hej!
Jag skulle behöva hjälp med att välja mellan en KY-utbildning eller kurser på universitetet. Just nu läser jag projektledning och företagsekonomi på distans men det känns som om jag inte vet var jag är på väg. Skulle jag läsa tex Business It på KY så vet jag vad jag har i slutändan men läser jag lösa kurser så känns det som om jag inte har ett mål.

Skulle vara tacksamt ifall jag fick din synpunkt på min studiesituation.

Mvh
Susanna
Susanna 2008-11-11 01:50

Kommentarer:


Syokonsulent 2008-11-11
För vissa är det viktigt att ha ett tydligt mål. Motivationen ökar och verklighetsanknytningen upplevs påtaglig. Ky-utbildningen har det målet och då bestämmer du redan från början att du vill satsa på just den grejen.

Det du beskriver på universitetet ger dig troligen en generell examen i ekonomi om du orkar fram till målet. Att läsa kurser på universitetet blir ett sätt att treva sig fram och hela tiden söka efter sina intressen. Ju längre fram i utbildningen du kommer desto större blir din insikt om vad som skulle passa just dig. Och till slut kanske du kan hitta det jobb som du själv under utbildningen har skapat. I den bästa av världar är det så. I den sämsta tar arbetsgivaren hellre en civilekonom än en generalist.

Om du blickar längre fram så tror jag att det är lättare att bygga på dina högskolepoäng om du vill avancera i kunskap och visdom. Ky:n ger dig ditt jobb. Det kan alltså också handla om långsiktig satsning. Men det jag skriver är bara funderingar i alla hast.

Skriv kommentar: