KY

Hej! Skrev en fråga för någon dag sen, som jag inte fick svar på, du kanske missade den?

Har hur som helst hittat en utbildning som leder till bankrådgivare. (http://www.nackademin.se/ky/nya-utbildningar/business-it-kvalificerad-bankradgivare/)
Och har lite frågor, som om det finns bra med möjligheter till jobb efter utbildningen?
Finns det någon annan utbildning som är ungefär likadan? Jag har letat men hittar inte och undrar därför om du vet. Vill helst gärna läsa en distansutbildning och det är inte den där, så hur kan man annars göra/läsa för utbildning för att kunna jobba som bla bankrådgivare, banktjänsteman, placeringsrådgivare och försäkringsrådgivare som man kan med den utbildningen? Gissar att till vissa av de yrken jag nämnt inte behöver utbildning, men för att sedan även kunna jobba sig uppåt mot chefspositinoer så behöver man ju en utbildning och då kanske du kan tipsa mig om några utbildningar?

Skulle vara jättetacksam för svar denna gång!
Sanna 2010-01-19 02:50

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-01-20
Hej
De senaste åren har man dragit ner på banktjänstemän i och med internetbanken. De lite enklare jobben som förr fanns inom banken finns inte idag och det går mer mot en specialisering. Enligt SACO så kommer kunskap inom IT, juridik coh språk att efterfrågas. Många som idag går i pension ersätts  av personer med främs akademisk utbilding antingen en civilekonomexamen eller en genrell examen med ekonomi som huvudämne. Du kanske ska fundera på om du istället ska satsa på en ekonomutbildning på högskolan. Du kan själv sätta ihop en examen med lämpliga kurser och många går att läsa på distans. Ta kontakt med en studievägledare på en institution för ekonomi och kolla vilka kurser som kan vara bra att ha i din examen utifrån dina önskemål om arbetsuppgifter. Du kan också gå in på www.studera.nu och se vilka kurser som erbjuds inom ekonomi på distans.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: