Dåliga jobbutsikter trots dubbla utbildningar

Hej

Jag har dels en kandidatexamen med inriktning turism, dels en KY-utbildning med inriktning turism. Jag har från KY-utbildningen referenser från två längre praktikperioder.

""Dock verkar det som att det är mycket svårt att få jobb inom turismen om man inte är inriktad på att jobba direkt med turisten. Det är alltså inte ett alternativ att """"jobba sig upp"""" via receptionsjobb eller likn då jag inte alls är intresserad av såna jobb.""

Speciellt högskoleutbildningen var tänkt att ge mer kvalificerade jobb.

Var ska jag vända mig? Var kan man få hjälp? Förutom AF som allt som oftast inte har branschspecifik kunskap. Branschorganisationer är heller inget alternativ då de inte sysslar med rekryteringsfrågor. Jag har inga som helst kontakter någonstans i landet förutom ett par referenser på arbetsplatser där det inte finns några jobbmöjligheter.

Skolorna hjälper heller inte till.
Erik 2010-02-17 02:55

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-02-18
Hej
Menar du hjälp med att hitta jobb? Du kan t ex vända dig till ett bemanningsföretag. Du hittar länkar om du går in på SyoGuiden Arbete i Sverige. Där hittar du lediga jobb inom olika brancher.
De som jobbar inom turistnäringen jobbar direkt mot kunden så jag förstår rnte riktigt vilken typ av arbete du söker. Du kanske måste komplettera din utbildning med t ex ekonomi om du ska kunna söka högre befattningar inom reseföretag/resebolag.
Jag länkar till en sida med lediga jobb inom turism.
http://www.careerjet.se/jobb-turism-resa-hotell.html
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Erik 2010-02-18
Ja, jag menar hjälp med att hitta ett passande jobb. Tyvärr är det knappt inga bemanningsföretag som inriktar sig på turismbranschen, har du några tips?

Det finns en mängd personer som inte jobbar direkt med turisten även om man jobbar med turismindustrin. T ex har LRF en avdelning som sysslar med landsbygdsturism, länsstyrelserna jobbar för att främja turism på olika sätt, det finns många exempel.

Då jag gått en universitetsutbildning har jag i teorin kompetensen och utbildningen är också riktad mot management av olika slag.

Mitt problem nu är att hitta de personer som kan branschen och som känner till hur och var jag kan hitta jobben. Jag har själv redan undersökt marknaden och behöver nu mer konkret hjälp av professionell. Några tips där?
Mee 2010-03-01
Har du kontaktat företag du är intresserad av och frågat dem? Har du skickat spontana ansökningar?

Skriv kommentar: