Tillgodoräkning av gamla studier

Hej,

Jag läser just nu min sista termin på KY-utbildningen Internationell säljare och marknadsförare på sälj och marknadshögskolan (www.saljhogskolan). Där får man 80 KY-poäng och 25 högskolepoäng, den är 2 år. Jag har sedan tidigare läst turismvetenskapsprogrammt på Mittuniversitetet i Östersund och har 80p därifrån. Sedan läste jag fortsättningskursen i FEKB på Stockholms universitet och har 15 poäng därifrån. Får endast ett diplom när jag tar examen ifrån KY utbildningen. Min fråga är därför om det går att få en typ av kandidatexamen eller liknande med mina tidigare poäng? Finns det någon högskola som ordnar det i Sverige eller utomlands? Vill helst inte läsa till något mer då jag studerat så länge, högst en termin, men helst ingen alls.

Tacksam för hjälp!

Med vänliga hälsningar

Kristina
Anonym 2007-04-26 00:21

Kommentarer:


Anonym 2007-04-26
Det är de enskilda lärosätena som gör en prövning av ansökningar om tillgodoräknande. Det går inte riktigt att säga att där och där kan du kanske få delar av dina tidigare studier tillgodoräknade. Men testa kan du ju göra.

När det gäller regler för att få ta ut en examen på högskola/universitet så är det helt avklarade kurser som man får ta med. Och så måste det finnas ett huvudämne. Vad hände med det turismvetenskapliga programmet du säger att du gick på, hoppade du av, tog en paus eller...? Om företagsekonomi ingick där, kan du kanske söka om att tillgodoräkna de poängen, förutsatt att du tar de sista 5 poängen på den kursen (för det var väl en 20 poängskurs?)

Jag tror inte att man kan få en ky-examen att bli till en kandidatexamen, enligt det som är på högskolor och universitet. Men du kanske kan testa att få de 25 högskolepoängen tillgodoräknade, om innehållet är detsamma som andra kurser som ingår i det turismvetenskapliga programmet du läste innan.

Skriv kommentar: