GRvux eller YH

Jag flyttade hit till Sverige för 2 ½ år sedan ifrån Storbritannien där jag hade nyligen avslutat en kandidats exam inom turism & marknadsföring samt ett masters program inom marknadsföring.

Sedan dess har jag studerat Sva 1, 2 & 3 och fått 'A' betyg.

Jag behöver att förbättra min svenska innan jag kommer att få ett bra jobb här, så har ansökt mig och blivit antagen till hotell och evenemangsvärd (GRvux). Jag har också fått en reservplats (nummer 2) till receptions ansvarig... YH Göteborg.

Min fråga är, om jag kommer in till båda två kurser. Vilken ska jag välja? Vilken kurs kommer att se bättre ut på min CV? Och finns det en stor skillnad mellan svårigheterna av uppgifterna osv...? Tror du att jag kommer klara av YH?

Vad är det egentligen för skillnad mellan kurserna?

Emma 2013-07-14 21:17

Kommentarer:


Chris Wigh 2013-07-21

Det är bättre att gå en Yh-utbildning eftersom det är på en högre nivå. Den andra utbildningen ligger på gymnsienivå och med din bakgrund är det bättre med en högre utbildning. Dessutom är arbetsmarknaden bra om man gått en YH-utbildning dels för att det måste finnas ett behov för att utbildningen ska få start och dels att en stor del av utbildningen ligger på en arbetsplats.

 

 

Skriv kommentar:

Taggar: yh-ky