Inköpare IGEN

Hej.

""Jag har efter många timmars letande fastnat för yrkesrollen som """"inköpare"""" Jag har nu hittat två möjliga utbildningalternativ. Den ena utbildningen är en 85p KY-utbildning i Malmö, Inköp & Supply Management. (http://www.nbi.se/CM.php?PageID=23383)""
Den andra är Kandidatprgrammet för Service Management vid Lunds universitet (http://www.msm.lu.se/index.php?id=252)

Nu undrar jag vilken som är bäst ur lite olika synvinklar, efter vilken får man lättast jobb, vilken anses vara bäst etc?

I KY-utbildningen får mna ju lite praktik så de är ju positivt och man behöver inte ha läst Matte-c. Men en kandidatutbildning bör ju väga tyngre på arbetsmarknaden, men då måste man ha läst matte C och det har jag inte gjort. Annars har jag poängen (och ett antal över gränsen med) för att komma in.

Hade velat ha en synpunkt eller gärna flera på detta dilemma.


MVH/Sandra
Sandra 2007-09-18 00:43

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-09-19
Hej
Om du vill arbeta som inköpare så tror jag att KY-utbildingen ändå ger mest. Det är en del som har gått den utbildningen på Lunds universitet som idag går arbetslösa. Ky-utbildningen är ju direkt inriktad på just in inköp medan utbildningen på Lunds universitet är mer teoretisk. Dessutom så är LIA(Lärande I Arbete) många gånger en inkörsport till ett arbete efter utbildningen. Ta kontakt med   utbildningarna och hör om de har gjort någon undersöknnigar bland de som har gått utbildningen och hur många som har fått jobb.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: