djurvårdare

hej!

Jag vill bli djurvårdare med utökad kompetens. Jag gick aldrig ett naturbruksgymnasium (utan humanistiska), så jag har inte dessa ämnen.

Därför kommer jag inte in på Biologiska Yrkeshögskolan Skara, då dessa ämnen krävs. Jag har dock läst att Sötåsen ska ha en vuxenutbildning som heter Djurvårdare med D9-behörighet, på distans och halvtid i ca 9 månader. Stämmer det att detta (endast) är ett komplement för ett naturgruksgymnasium och att jag sedan kan läsa i Skara?

Jag har fått nos om en utbildning på Jällaskolan, Djurvård och biomedicinsk teknik. 1 år.
Svalöv, Djurvårdare - utökad nivå Djursjukvård med röntgenkompetens. 1 år
Sötåsen, Djurvård. 1 år. Distans.

Jag förstår inte varför Skara är 1,5 år och kräver kurser från naturbruksgymnasium medan de andra tre inte gör det. Vad är det för skillnad på dessa utbildningar? 1+1,5 år eller 1 år låter konstigt? Stämmer det att de tre sistnämnda kan läsas ensamma och sedan kan jag jobba som djurvårdare med utökad behörighet? Skulle du vilja förklara detta för mig och berätta vilka vägar jag kan gå?

Mvh, Emma

Emma 2016-08-03 15:59

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-21

Hej Emma!

Ledsen att svaret har dröjt.

Detta är svårt för mig att svara på då jag inte har koll på just dessa utbildningsanordnare.

Mitt tips är att du tar kontakt med till exempel Jällaskolan och hör dig för varför utbildningarna har olika längd och vad just deras utbildning gör att du blir utbildad till. 

Lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: