Hudterapeut

jag har hittat en hudterapeut utbildning då man blir certifierad hudterapeut om man klarar den, vilket jag förstår är det högsta diplomet, högre än diplomerad och auktoriserad vad jag förstår. Någon som vet säkert skillnaderna?

""Sen undrar jag hur arbetsmarknaden egentligen ser ut. Jag får höra olika från alla håll, men pratade med en studievägledare som inte alls fick det att låta som en negativ utbildning och sa  (jag citerar) """"att det kunde vara bättre att satsa på en sån utbildning än socionom tex."""" Kan det stämma?""

Tacksam för svar om det är någon som vet
Ida 2010-04-15 03:04

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-04-15
Hej
Titlarna certiierad och diplomerad är ingen skyddade titlar så i princip kan vem som helst kalla sig för det.. Det säger inte så mycket om själva utbildningen. Auktoriserad hudterapeut finns inte. Jag tror inte arbetsmarknaden ser jätteljus ut om man tänker sig en anställning. Men många hudterapeuter har egna salonger.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com
Ida 2010-04-15
Men hittar skolorna på då? Jag har varit inne på flera hemsidor där dom säger att man får olika grader på utbildningarna. Och har idag varit i kontakt med en hudterapeut som säger att man får göra mer saker som certifierad än diplomerad?

Det är så svårt att veta, för hudterapeuterna kanske förskönar det för att man ska söka ljust deras utbildning.
Är du helt säker på din sak (ber om ursäkt, vill inte ifrågasätta din kunskap egentligen), för studievägledaren jag pratade med var snarare positiv än negativ till hudterapeut yrket. Någon annan som vet?
Mia 2010-04-16
Jag undrar om det inte kan vara olika beroende på vart i landet det är man menar. Förskönar yrket kanske de också gör. Om du läser till hudterapeut genom ky kanske du vet mer om vad du får för utbildning eftersom ky måste bli godkänd för att få börja

Skriv kommentar: