Undersköterskeutbildning

Hej!

Jag blir nekad av min hemkommun att läsa till undersköterska genom Komux. Har även prövat med att söka genom en annan kommun men blev ej beviljad.

 Jag har nu hittat en dimplomatutbildning, Cady Training Academy i Göteborg, som man bekostar själv, utbildningen heter Undersköterska inrikting äldrevård, som är  en distansutbildning, på ca. 6 månader (motsvarande 130 YH-poäng). 

Min fråga är nu om denna utbildning är motsvarande vård och omsorgsprogrammet på gymnasienivå och om den godkäns av arbetsgivare? 

Planerar även att läsa akutsjukvård eller specialistundersköterska och vill gärna veta om utbildningen är godkänd innan man betalar för den. 

Tacksam för svar

J 2016-02-09 21:29

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-12

Hej
Privata utbildningsanordnare har ingen betygsrätt så de kan inte sätta betyg på kurser. Många kommuner har avtal med privata utbildningsanordnare och då är det ok för att kommunen står bakom betyget. Om du själv betalar utbildningen får du endast ett dokument vad du läst men inte något betyg. Jag vet inte hur arbetsgivare ser på en sådan utbildning. Det är nog olika mellan kommun och privata vårdföretag
Hälsningar Chris

 

Ann-Sofie 2016-12-19

Hej,

Jag undrar var jag kan ta reda på vilka privata undrsköterskeutbildningar som är godkända inom Stockholms kommun.

Hälsningar

Ann-Sofie

Skriv kommentar: