veterinär i Norge

Hej! Behöver hjälp med att förstå Norges system för veterinär. Någon som förstår vad den generella studiekompentensen innebär och vad som krävs för att söka inom realkompetensen. Såg nåt om att man måste ha 5 års erfarenhet av jobb med djur i vissa fall. Hoppas jag inte tillhör den gruppen. Besökte deras hemsida men förstår inte rikigt vad som krävs. Jag är 24 år och har gymnsiekompentens med de naturvetenskapliga ämnena. Tack för hjälp!!
Christine 2007-10-04 00:46

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-10-08
Hej
Den generelle studiekompetensen är som vår grundläggande behörighet och den uppfyller du om du har ett slutbetyg från en treårigt program/linje. Har du dessutom läst NV så har du även de särskilda kraven som krävs, matte och kemi. Arbetslivserfarenhet  och realkompetens är enbart till för de som saknar en gymnasieutbildning.
Om du har ett slutebtyg från programgymnasium så kan du gå in i tabellen för omräkning.
http://www.samordnaopptak.no/arkiv/vurdering/Sverige-Norge.doc
Du multiplicerar sedan siffran med 10. Då får du fram ditt snitt.
För att komm ain 2006 krävdes ca 61,5.
Gå in på länken så hittar du allt om ansökan tillhttp://www.veths.no/upload/SFA/Opptaks%20brosjyre%202006%204.pdf veterinär
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Christine 2007-10-09
Hej igen. Jag må vara dum men vad är det jag ska multiplicera med 10. Är karaktärsgenomsnittet samma sak som slutbetyg från gymnsaiet? Om vi säger att jag har 19 i slutebtyg från gymnasiet. Ska jag då titta i tabellen vad som motsvarar 19 i Norge och sen multiplicera med 10. Men då blir det ju fel om det krävdes 61,5 för att komma in 2006 eftersom det inte går högre än till 6 i den Norska skalan. Förlåt men jag förstår inte. Tack än en gång för din hjälp. Underlättar verkligen!!

Skriv kommentar: