vet. i Danmark och kvot 2

Hej Chris! Jag undrar hur stora du tror mina chanser är för att komma in på veterinär i Danmark via kvot 2 om jag har ett slutbetyg på 4,9 ( 7-stegs-skalan) från gymnasiet men även har jobbat en del på bondgård med produktionsdjur. Vill så gärna men är det i huvud taget någon ide att jag söker? Mvh Marie
Marie 2007-10-06 00:46

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-10-08
Hej
För att vara behörig så måste du som lägst ha 6,0 till veterinär oavsett i vilken kvot du än prövas. Jag antar att du har runt 13,5 i ditt slutbetyg.  Eftersom du inte når upp till den lägstanivå som krävs så kommer inte din ansökan att behandlas. Jag tror du kan läsa upp dina betyg så att du uppfyller behörigheten även om Danmark inte godtar uppläsat betyg men du kan aldrig nå högre än 6,0. Jag ska kontroller det och återkoma till dig.
Alltfler utbildningar i Sverige kommer att ta in på andra meriter än betyg. Kanske även veterinärutbildningen?
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Marie 2007-10-09
Hej! Ja tack gärna. Önskar så att kvot 2 var för alla med för lågt betyg och inte bra inom en viss gräns. Man kan vara rätt för utbildningen även fast man inte har de bästa slutbetyget från gymnasiet. Så  mycket som spelar in. Jag har läst alla naturämnen på KomVux och håller nu på med matte E. Jag har alltså inte läst upp dem utan läst dem endast en gång. Betygen i naturämneskurerna har blivit bra, kan de ha någon betydelse? Tack för din hjälp.

Skriv kommentar: