läkare i USA

Hej! jag vill ingentint hellre är att läsa till läkare i New York, då stor del av min släkt bor där. jag har varit hos 2 studievägöedare i min hemstad eskilstuna, men ingen har kunnat hjälpa mig!! jag har försökt titta på internet och så men det är så svårt att hitta information! vad krävs för att komma in???? det spelar ingen större roll vilken skola det är. jag har just nu ett relativt lågt snitt, kanske 17.5-18, men jag läser på komvux nu. jag vet att de tar stor hänsyn till arbetslivserfarenhet, och jag har jobbat i snart 3 år i butik, och även hållit kurser för pensionärer i mobiltelefoni och dyl. jag tränar även småflickor i balett och volontärarbetar på ett härrberga för hemlösa och missbrukare i eskilstuna.
Snälla, jag behöver verkligen din hjälp!
Tusen tack på förhand!
/ Elin Selander
[email protected]
Elin Selander 2007-10-18 00:49

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-10-19
Hej
Läkare i USA är inget man söker till direkt efter gymanasiet. För att kunna söka in till läkare i USA krävs att du har en Bachelor´s Degree. Det tar vanligtvis 4 år att läsa in en sådan i USA. Vissa skolor kan acceptera en svensk kandidatexamen(3 år) Dessutom är det mycket svårt att komma sin som internationell student. Har du funderat på att läsa til läkare i t ex Polen eller Ungern?
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Sarah 2011-07-09

Du kan gå på komvux som du redan gör och få upp ditt betyg och sedan börja plugga i Sverige eller ett annat land inom EU. Bara grundutbildningen alltså AT. Därefter måste du göra ett USLE prov som är väldigt svårt. Det är det mesta du har läst under dina 5,5 år. Sedan får du hoppas att du fick de poäng som behövs för att bli en läkare i USA men en specialicering från Sverige eller ett annt EU land brukar vara värdelöst!!!

Skriv kommentar: