Veterinär i UK?

Har lite frågor om veterinärutbildningarna i UK:

- Krävs naturvetenskapligt slutbetyg för att bli antagen även om man läst biologi B, fysik A, kemi A+B på basåret och man har rekommendationsbrev + praktik från veterinär? (har inte högsta betyg från basårskurserna dock)

- Har hört att vid medicinska studier i UK kan man vänta med att betala terminsavgifterna tills man är färdigutbildad - stämmer det?

- Jag har ett högt slutbetyg (från samhäll) på 19,73 efter upptentning (19,55 innan). Har MVG i NK A + B och ENG A-C plus ett godkänt Certificate in Advanced English. Har MVG i Ma A, VG Ma B och G i Ma C hur stora är mina chanser tror ni?
Mia 2007-11-01 00:51

Kommentarer:


Louise 2007-11-04
Jag har just skickat iväg ansökan till medicin i UK. Jag gick också ut gymnasiet (samhäll/naturbruk) med högt snitt och pluggar nu basår. Enligt den information som jag har fått så går det bra att söka med kurser från basåret och då behövs inget slutbetyg från NV.

I Sverige spelar det ju ingen roll vad man får för betyg på basårskurserna, men jag kan tänka mig att det betyder i princip lika mycket som ett vanligt betyg i UK eftersom de kan värdera svenska betyg i princip hur de vill. Och det är ju biologi och kemi som är det relevanta.

Dock verkar även personal statement och referens vara minst lika viktiga som betygen, och med referens och praktik från en veterinär kan jag tänka mig att du avancerar ett par steg i urvalet, så jag tror inte att det är omöjligt för dig att komma in.

Jo, tror också det är möjligt, åtminstone vid vissa universitet, att vänta med att betala till efter examen.

Skriv kommentar: