Läkare i Norge

Hej!

Funderar lite över antagningen till Norges läkarlinje. Verkar vara som att man får poäng efter en mängd olika meriter. 20.0 ger 60p naturvetenskplig linje ger 4p osv. Jag är 25 år och gick natur på gymnasiet men tog inte ut nått slutbetyg eftersom jag hade ett g i musik (som jag inte ville ha med) utan tog slutbetyg på komvux i stället. Kommer jag att missa dessa 4p då även om jag läst precis som alla andra på natur? Har läst ett år på veterinärprogrammet och har jobbat ca 4år. Är det meriter som kommer att ge poäng? Och hur mycket? Hur ska jag gå till väga med ansökan? Skickar man sina svenska betygi från vhs? Kan man använda Vhs uträkning över arbetslivserfarenhet?

Skulle vara Såå tacksam om jag ficksvar på dessa frågor.. Mvh Sofie
Sofie 2007-11-12 00:53

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-11-13
Hej
Jag bifogar länken till häftet om antagning till medicin i Norge. Där står det mesta om t ex poängberäkning för arbetslivserfarenhet, högre studier och fördjupningskurser. Det är inte helt enkelt att själv räkna fram alla poäng. Du kan inte använda dig av VHS uträkning av arbetslivserfarenhet eftersom det är andra regler i Norge.
Det framgår inte om man kan få extrapoäng för komvuxstudier men du kan få poäng för fördjupningskurser och andra meriter. I den kvoten där du söker (fyllda 21 år) som är ordinarkvoten kan man få max 12 poäng för högre utbildning(där kan du säkert få för ditt veterinärår) och relevant arbetslivserfarenhet(t ex jobb inom vården).
Du söker på pappersansökan(ej webb) och skickar med kopia på ditt betyg.
Skicka alla meriter du har så får du se hur de bedömer dem. Det är svårt att få några förhandsbesked om hur de bedömer dina meriter.
http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/Inf2007.pdf
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: