söka kvot 1 och kvot två?

Hej,
""Jag ska söka läkarlinjen i danmark i år. Jag har rätt höga betyg, och om jag kommer in antar jag att jag kommer in på betygen(kvot 1). Jag läste att de minskar antalet som kommer in på kvot 2 till max 10% i år. Om jag har schyssta betyg borde det alltså vara ganska orimligt att jag tas in på kvot två- eftersom jag inte har mycket arbetslivserfarenhet osv. Borde man söka kvot 2 ändå, """"för säkerhets skull""""? Någon annan som söker i år? Hur tänker du?""
Anonym 2007-01-28 00:06

Kommentarer:


Anonym 2007-01-29
Hej
Man söker inte till kvot 1 eller kvot 2. Alla prövas först i kvot 1 och kommer man inte in på betygen så prövas man i kvot 2. Det bästa är at skicka in alla somkanvara relevant t ex arbetslivserfarenhet och dyl.
Anonym 2007-02-19
Hej

Jag undrar lite över när man skall söka och vart man kan läsa mer om läkarlinjen i danmark. jag har själv inte sökt än uta pluggar just nu upp betyg för att söka i Sverige ska söka nu till hösten. Jag skulle gärna vilja ha lite mer infom om skolerna i Danmark hur man säker osv. Kan nån hjälpa mig med det?
Anonym 2007-02-19
Hej

Jag undrar lite över när man skall söka och vart man kan läsa mer om läkarlinjen i Danmark. Jag har själv inte sökt än utan pluggar just nu upp betyg för att söka i Sverige, ska söka nu till hösten. Jag skulle gärna vilja ha lite mer info om skolorna i Danmark hur man söker osv. Kan nån hjälpa mig med det?

Skriv kommentar: