Att söka utbildning utomlands

Hallå.
Jag har funderat på att söka universitet i UK tills nästa vår (våren 09) När är sista anmälningsdatumet för det? jag har spanat runt lite men hittar inget konkret datum för vårterminer.

MVH Kalle
Kalle 2008-01-09 01:02

Kommentarer:


Metrak 2008-01-09
Hej

De flesta universitet har enbart antagning för höstterminen. Så om du vill börja höstterminen.09 gäller följande:

Sista ansökningsdag (till Ht-09) för medicinska programm (tand-/läkare, vetrinär) och Oxbrige är den 15 oktober året innan man startar, i ditt fall 15okt 2008.

Söker du till övriga programm ex. ekonomi, naturv, etc. är sista dagen 15 Januari, d.v.s. 15 jan 2009.

""Vill du söka """"kreaktiva""""-programm (bild/teater/arkitektur/ etc) gäller andra regler, läs på utbildningns hemsida om arbetsportföljer och ansökningar""

Om du vill ha en kurs startande på vårterminen-09 kan du få det svårt att hitta programm och ansökan gör då (troligen) hos universitetet självt. Vet spontant ett uni. som har programm-start för vårterminer www.londonmet.ac.uk även Nottinghams uni. tror jag har vårantagning. Men jag tror du laddar ner ansökningshandlingarna hos univ:s hemsida för start på vårterminen, och inte ansöker genom Ucas.

En vanlig ansökan till Ht gör du hos www.ucas.ac.uk som motsvarar svenska Högskoleverket, på deras hemsida kan du söka utbildningar http://www.ucas.ac.uk/students/coursesearch/
där kan du säkert hitta din kurs och få all nödvändig information. Annars kan du prova med britishcouncil som har ett svensktalande kontor i Shlm som du kan kontakta.

Hoppas det har hjälpt lite iaf, trots att det låter lite rörigt. Men jag förstod inte riktigt om du vill börja på vårterminen eller hösten, där av utläggningen.

Skriv kommentar: