Lärarstudier utomlands

Jag ska bosätta mig utomlands till sommaren och minst 2 år framåt. Jag läser just nu till lärare och skulel vilja fortsätta mina studier utomlands. Högskolan jag går på kan bara hjälpa mig med ett halvår. Kan man läsa på distans? Eller finns det någon annan lösning som man kan fixa själv? Det är rätt svårt att hitta på internet och högskolan hjälper inte till tyvärr...
Tack för svar!
EB 2008-01-15 01:04

Kommentarer:


Sussi 2008-01-15
Man kan läsa till lärare på distans, men det finns en del obligatoriska moment som kan kräva att man befinner sig på lärosätet eller som bara kan genomföras inom Sverige. Vill du läsa distansutbildning till lärare så får du söka om och söka om att tillgodogöra dig det du läst hittills. Hur det är med vfu, som ingår i lärarutbildningen, för en som läser från utlandet är också en fråga som jag inte vet hur man löser. Kanske det finns möjlighet att göra praktik i det land där du befinner dig. Det finns de som gjort sin praktik utomlands, så det kanske går att lösa.

Kontakta syo på den högskola/universitet som har lärarutbildning på distans och fråga om man kan läsa det från utlandet och hur det fungerar i så fall i praktiken. Högskolan Dalarna, Gävle och Kalmar har någon lärarutbildning på distans.

Skriv kommentar: