Rykte om Danmark?

Jag fick mail från Copenhagen Business School idag som skriver:
""""""Det vil ikke blive sværere for svenske studerende at blive optaget fra 2007. Det er et rygte. De svenske studerende havde på grund af tekniske detaljer bedre muligheder end danske studerende for at blive optaget i 2006. Dette har man ændret til optagelse 2007, så alle ansøger på lige fod.""""""

Vad är det som händer egentligen? Vem ska man lita på?
Anonym 2007-01-05 00:00

Kommentarer:


Anonym 2007-01-05
Hej! Jag läser i Odense på läkarlinjen och läste på deras hemsida att de till antagningen 2007 ska ändra på omräkningen av svenska betyg till danska så att det stämmer bättre överens med de danska betygen.. Vet inte om det gäller alla utbildningar eller bara läkarlinjen men i alla fall. Det kanske innebär att det blir lite svårare att komma in.
Anonym 2007-01-06
Det kanske bara gäller läkarstudenterna? Det är ju läkarlinjerna som haft problem med alldeles för många svenskar, så det känns ju rimligt på något sätt? Och CBS kanske väljer att använda den gamla tabellen?
Anonym 2007-01-06
Den nya tabellen ska gälla alla utbildningar. De påstår ju att det ska bli jämnare mellan danska och svenska betyg, och det betyder med andra ord att det ska bli svårare för svenskar. Och inte nog med att de ska ändra omräkningstabellen, så har de också gjort att det ska bli lättare för danskar att få maxbetyg, vilket i sin tur kommer medföra att det blir ganska många fler danskar med maxbetyg. (Har för mig att de ska ändra från en 13-gradig skala till en 7-gradig)
Man kan förstå danskarna, helt enkelt eftersom situationen är ohållbar i längden. Danmark utbildar fler svenska veterinärer än vad Sverige gör. 40% av läkarstudenterna som blev antagna iår i Köpenhamn är svenskar.

Skriv kommentar: