Bli sömmerska i London?

Jag har gått hit och dit och frågat alla syo i närheten och jag har tittat överallt på nätet, men jag blir bara mer och mer förvirrad.
Jag vill studera till att bli sömmerska och vill gjärna ha design i mitt program. London är där jag vill plugga och det ska vara ett heltidsprogram. Jag är nitton och har pluggat estet bild på gymnasiet. Hur ska jag gå till väga? Alla program jag tittar på gör mig bara mer förvirrade.
Sanaz Ahmadi 2008-01-18 01:05

Kommentarer:


Metrak 2008-01-18
Prova gör en sökning på www.ucas.ac.uk där hittar du alla högre statliga skolor och utbildningar.Kan inte komma på direkta skolor eller utbildningar.Ett tips är även www.londonsvenskar.com där kan du i forumet fråga personer som bor i London själva om råd. De brukar vara väldigt hjälpsamma och dela med sig av idéer. Där kan du även fråga övriga frågor om flytt, boende etc. i London.Lycka till.
Sanaz Ahmadi 2008-01-19
Tack för svaret! Det som förvirrar mig är dock inte vart man hittar det, för jag hittade en hel del sidor. Men namnet på utbildningarna är väldigt förvirrande. (Cosmetic science?! vad ska det betyda?) Så jag vet inte vad utbildningen skulle heta. Mer specifierat letar jag efter en skräddarutbildning för kvinnokläder. Vad heter en sådan utbildning och finns den på undergraduate-nivå?
Bernt Ortner, SYV 2008-01-22
Pröva med:

London College of Fashion
www.fashion.arts.ac. uk

Här kan du även fylla i och rekvirera en katalog.

Man har två kurser, som kanske kan vara något för dig:

Diploma in Production Tailoring
och
Diploma in Handcraft Tailoring

Det är ettåriga kurser.Man gör dock uttagningar.
Du kan läsa på nätet eller i katalogen, vad de kräver.
För handcraft-kursen nämner man bara att du skall ha intresse och förutsättningar för inriktningen.
man har också visa krav på språkkunskaper i engelska.

Man kan i katalogen läsa vad sonm gäller utlänska studeranden.

Naturligtvis kostar kursen en hel del pengar.
Metrak 2008-01-22
Hitta en adress här på syoguiden som kanske kan var något. Det verkar ligga i ditt fält. Har inte kollat upp sidan själv men du kan väl kolla om det är något lämpligt.

http://www.aiulondon.ac.uk/request_info/?short=1&src=21539&VID=168

Skriv kommentar: