läkare, danmark, betygsnivåer

är de helt på det klara i danmark över att tex fysik A i danmark = fysik b i sv osv. Hur skull man göra för att det ej skall uppstå missförstånd? Tycker ändå det är konstigt att det gjort som det gjort för högsta betyg i Dansk A
Engelsk B
Matematik A
Fysik B
Kemi B
måste många ha och alla de kan ju inte tas in? Hur gör vi svenskar med danska A?
Eva 2008-02-07 01:09

Kommentarer:


Louise 2008-02-07
Nej precis, alla kan ju inte tas in. Liksom i Sverige. Och liksom i Sverige så spelar alla kurser (inte bara de behörighetsgivande) in i vilket snitt man har. Men uppenbarligen är det inte så många som har 12,0 (motsv. 20,0) eftersom inget universitet har de intagningspoängen.
Och kanske skulle man kunna anta att intagningspoängen inte direkt höjs när det blir svårare att komma in? Hittills har det ju krävts så många kurser för att komma in.

Och svenskar behöver inte danska a, det motsvaras av kurserna i svenska (svenska b).
Eva 2008-02-07
men jag menar under kvot två där de införet ett nytt system sedan förra året. Där verkar det som de som om de endast vägen in vissa ämnen? Ok gällande höjning, har danskarna möjlighet att höja? Får svenska höja i både kvit 1 och 2?
Louise 2008-02-08
Du kan aldrig höja dina betyg i kvote 1, vare sig du är svensk eller dansk. Det verkar som om det är möjligt att göra det i kvote 2 i Århus, för både svenskar och danskar (och alla andra).

Skriv kommentar: