Angående köpenhamn

Två medicinstuderande från köpenhamn som nu har flyttat till lund berättade för mig att det fanns mycket rasism mot studenter mot vi svenskar och andra. Har någon en uppfattning om det verkligen är i köpemhamn?

Har ni hört någonting? Är köpenhamn ett bra ställe att plugga medicin på?
Kalle 2008-02-21 01:12

Kommentarer:


Louise 2008-02-23
Man har väl hört en del om att svenskar inte är så uppskattade av de danska studenterna, och det är väl inte så konstigt när vi kommer och tar deras universitetsplatser, men om det går så långt som till rasism, det vet jag inte..
Man har ju också hört att det ska vara ganska tufft i Köpenhamn, med hälften som inte klarar första terminen o.s.v. men jag vet inte hur mycket substans det ligger i det heller.

Kanske finns det någon som pluggar/har pluggat i Köpenhamn som kan berätta hur det verkligen är?
Jenny 2008-02-23
Jag bor i köpenhamn och läser annat men har 3 svenska vänner som pluggar medicin här på universitetet och de trivs utmärkt!de har både danska, isländska, svenska vänner you name it!och är engagerade i skolans studentföreningar osv, de har inte märkt av någon vidare rascism men det är också upp till var och en, är man social och öppen för både danskar och språket och diverse aktiviteter så har man nog inga problem med att trivas överallt!!!

så nej det är inte så farligt som vissa låter det framstå, de flesta trivs jättebra!!

Skriv kommentar: