Veterinär i Danmark vs. Sverige

Hej!

Jag har kommit in på veterinärprogrammet i Uppsala. Nu fick jag även reda på att jag kom in i Köpenhamn, och måste tacka ja eller nej innan fredag. Nu undrar jag om någon av dessa utbildningar är bättre än den andra, samt väger tyngre än den andra när man sedan ska söka jobb? Jag har hört att utbildningen i Köpenhamn är en av Europas bästa och välkänd, samt att den i Sverige kommer lite i skymundan av läkarutbildningen och att det inte satsas lika mycket pengar på den. Samtidigt har jag hört att den svenska utbildningen väger något tyngre när man söker jobb i Sverige. Stämmer något av detta, eller är det bara rykten?

Köpenhamn som stad tilltalar mig mer än Uppsala, men samtidigt är det ju betydligt enklare att läsa utbildningen på svenska än danska, så jag väger åt båda hållen. Skulle därför vara toppen att veta om någon av utbildningarna bådar bättre för framtida jobb.

Tacksam för svar!
Jessica 2008-08-06 01:36

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-08-06
Hej
Eftersom behovet av veterinärer är stort och kommer att bli ännu större i framtiden så tror jag att vilken du än väljer så kommer du får jobb i Sverige.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: