Förvirrad blivande läkarstudent i Odense ht-08

Hej!

Jag har precis fått beskedet att jag kommit in på läkarutbildningen i Odense, Danmark, med start ht -08.
Jag hade tackat ja till en annan utbildning i Sverige, eftersom jag trodde att jag inte skulle komma in.
Så nu har jag massa att stå i innan utbildningen i Odense börjar, om jag nu ska tacka ja till den. Jag vet inte så mycket om Odense och läkarutbildningen i Danmark, vilekt gör mig osäker.

Jag efterlyser härmed någon som också ska börja läsa läkarutbildningen i Odense till hösten, någon som vet hur det är att läsa till läkare i Danmark, och hur man löser allt praktiskt med skola såhär 3 veckor innan starten med bostad (studentrum eller lgh? Är de oftast möblerade eller inte? etc).

Kan man börja läsa i Danmark, och sedan söka sig till Sverige efter några terminer, och sedan kunna tillgodoräkna sig det man har läst i Sverige och sedan fullfölja utbildningen i Sverige?
Om inte, kan man få studera mer än ett år på annan ort/annat land när man läser läkarutbildningen i Odense, så man är utbytesstudent i Sverige mer än ett år?

Hur många svenskar är det som söker sig till denna utbildning, på ett ungefär?

Ryktet säger att svenska studenter inte är populära i Danmark, och att de även i Odense mer eller mindre fryser ut dem. Stämmer det eller är det en myt?

Tacksam för alla typer av tips och råd!

Mvh
Åsa
Åsa Lundström 2008-08-06 01:36

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-08-06
Hej
Frågan jag kan svara på är om man kan flytta över och fortsät i Sverige. Det är mycket svårt att få en plats i Sverige. På flera läkarprogram i Sverige kan man endast söka til vissa terminer. De flesta har också en rangordning där byten inom Sverige och de som har studieuppehåll gå före.Därefter kommer sökande från annats nordiskt land land. Det förutsätter ju också att det blir en ledig plast vilket inte är vanligt på ett läkarprogram.Så det är nog bäst att räkna med att det inte går att byta il Sverige.
Hälsingar Chris, www.syoguiden.com
EMIL 2008-08-06
Jag undrar vad du har för slutbetyg som du kom in med?

Undrar eftersom jag själv funderar på att söka nästa år.
Åsa 2008-08-08
Hej
Jag sökte med 20.0 ur kvot 2 och vet inte vad det lägsta intagningspoängen var i år, tyvärr.

Skriv kommentar: