Behörighet till tandläkare i dk ändrats?

Hej Chris!
Jag behöver din råd. Jag sökte till tandläkare i danmark (köpenhamns univresitet) förra året me ett snitt på 19.31. Jag kom tyvärr inte in, inte ens stand-by. Jag sökte igen detta året men jag fick ett brev hem att jag inte var behörig. Det tyckte jag var jättekonstigt. Jag läste här innan att du skrev att den särskilda behöringen inte ändras till ht 08 (http://www.syoguiden.com/default_forum_2k7.asp). Har det ändrats eller? Kräver dom matte e nu eller? Va tycker du att jag kan göra, jag vill verkligen börja detta året och snittet ha sänkts jättemycket, till ca 15.0!
Kan man överklaga? Kan man tex säga att man ska läsa matte e (om det nu det som saknas) nu i hösten och kunna få plats till nästa termin, då dom har två grupper, en som börjar i sep och en till i feb.

Jag behöver verkligen råd!

Om nån annan här som kan hjälpa mig så är jag väldigt tacksam!

Vill verkligen inte förlora ett till år pga ett litet misstag =(

Hoppas verkligen jag få ett svar så fort som möjligt!

MVH //Yasmin
Yasmin 2008-08-08 01:36

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-08-08
Hej
Kraven till tandläkare har ändrats och de kräver nu Ma E. Jag hoppas verkligen inte att jag har svarat något annat.Jag kollar alltid innan jag svarar och även vad som ska ske när det gäller förändringar i behörigheten. Det är möjligt att när frågan ställdes att det inte fanns någon inforamtion om förändringar vid det tillfället.
Tyävrr finns det nog inget du kan göra för att komma in i höst.Kravet för att komma in  är att man är behörig.Du kan ju alltid ta kontakt med Danmark och fråga men jag tror inte det finns några lediga platser trots att poängen har sjunkit så mycket. Men pröva!
Annars får du läsa in Ma e och söka nästa år.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: