Läkare i Norge

Hej alla

Jag har en del funderingar om vad som gäller för att läsa till läkare i Norge. Jag är en gammal Samhällsvetare som bestämt mig för att byta karriär och bli läkare istället.

Jag har förstått att man kan använda de betyg som man tententerat upp (fast med idrott och hälsa också) Men hur är det om man läst basåret på universitetet. Är man ens behörig om man läst ett basår på ett svensk universitet men inte några naturvetenskapliga gymnasiekurser och om man får använda dem kan man tillgodoräkna sig dem på något sätt så att man får extrapoäng.    

Hoppas att det finns någon Syo eller någon med insikt som kan hjälpa mig.
Anonym 2007-02-16 00:10

Kommentarer:


Anonym 2007-02-23
Som jag förstått det så finns det två kvoter. Ena är för de under 21 som inte ändrat alls i sina betyg och så. Jag antar att du hamnar i den andra kvoten. För att vara behörig i Norge krävs Matte C Kemi B och Fysik A. Biologi är inte nödvändig. All universitets studie samt heltidsjobb kan ge dig extra poäng. Om du vill tillgodoräkna ditt basår för att se om det ger dig behörighet måste du skicka in dina papper och ansöka om ""speciell vurdering"" i god tid innan fristen för ansökan går ut vilket är 15 april. Så jag råder dig att gå in på www.samordnaopptak.no. Där finns all info du behöver, om du fortfarande känner dig vilsen är det bara att maila/ringa de. De är mkt hjälpsamma.
Lycka till

Skriv kommentar: