Juridik utomland

Hej Chris! Jag undrar om det är enkelt att få jobb här i Sverige om man har läst juridik utomlands? Jag har hört att man måste komplettera med några år stämmer det? Dessutom har jag hört att man tjänar mer som jurist utomlands, kan det löna sig? Hur hittar jag intagningspoäng till universitet utomlands?

Tack på förhand!
Sara 2008-10-03 01:46

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-10-06
Hej
Eftersom juristutbildningarna är inriktade på landets rättsystem så är möjligheterna begränsade att jobba utomlands. Om du vill jobba inom rättsväsendet så är det ingen bra idé att läsa utbildningen utomlands. Men om du läser utbildningen i Sverige så kan förlägga en del av utbildningen utomlands antingen som utbyte eller läsa en master på te x internationellt inriktade program. Men att läsa juridik i utomlands för att jobba i Sverige är ingen bra idé. Det som kan vara möjligt är att du t ex läser affärsjuridik i t ex Tyskland och sedan arbetar på ett företag i Sverige som har affärer med Tyskland. Jag vet inte om man tjänar mer utomlands som jursit. Det beror på var man jobbar någonstans. Som jurist kan man ju både jobba privat, ha eget eller jobba inom den offentliga sektorn.
Du hittar inte några antagningspoäng till andra länder eftersom de inte(undantag Danmark) räknar om dina betyg. Det är ofta upp taill varje land och t o m varje lärosäte att själva bedöma dina meriter. Om du t ex söker till Storbritanien så tittar de på dina betyg, referenser och personligt brev.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: