Poängberäkning Läkare Norge

Jag har räknat ihop typ vad jag får för poäng om jag ska söka till läkare i Norge, men det blir väldigt olika poäng beroende på om jag söker med upptentat betyg.
Jag gick ut med 19,6 och räknar man om det så blir det 52, jag adderar med 4 poäng som är det högsta man kan få för poäng för speciella ämnen. (Får egentligen högre, jag har däremot inte förstått om matte E är obligatoriskt i Norge eller om det bara ger extra poäng ,vilket ändå inte då behövs eftersom taket är 4 poäng, innan var det 6) Jag lägger även till 2 poäng för 60 hp. (Som jag förstått får man inte mer poäng även om man läst mer) Sen lägger jag till antingen 6 eller 8 poäng för min ålder 2 poäng per år efter 20, fyller 24 i augusti innan jag påbörjar utbildningen, vilket väljer jag? Taket är där sammanlagt 10 poäng tillsammans, innan var det 12.
Det blir alltså antingen 64 eller 66 med de nya reglerna som gäller för 2009.

Jag har ju tentat upp mina betyg till 20,0, får jag söka med det, i så fall har jag ju plötsligt 72 eller 74 poäng och kommer antagligen in. Med det första alternativet kommer jag väl aldrig in antar jag?

År 2007 var lägsta 72,6 och högsta 74,8 för att komma in i Norge, men nu har ju poängen ändras så kort sagt 5 poäng lägre om du förstår vad jag menar.
Alexandra Johnsson 2008-12-11 01:54

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-12-11
Hej
Upplästa betyg räknas med i ordinärkvoten men inte i primärkvoten
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Alexandra Johnsson 2008-12-12
Hej!
Okej, så du menar att när jag söker i ordinärkvoten så har jag 72 eller 74 poäng, då har jag ju chans att komma in?
Jag får ju inte söka i primärkvoten, den är bara till för de som är under 21 år.

Jag vet att du inte kan svara på detta egentligen, men ja jag har ju 19,6 från gymnasiet och upptentat till 20,0, om jag söker alla läkarutbildningar i Danmark och så många jag får söka i Norge, jag är inte kräsen om var jag kommer in, tror du att jag kommer in någonstans eller tycker du att jag ska börja kolla upp läkarutbildningar i tex Polen och Tjeckien nu också, om ja, runt när måste jag söka dit och är det något speciellt jag inte får missa att göra, som sagt jag ska kolla upp alla detaljer själv, men bara så att jag tar tag i det viktigaste först?

Har högskoleprovet någon betydelse i kvot 2 i Danmark och ordinärkvoten i Norge?

Jag är jättetacksam för dina svar!
/Alexandra

Skriv kommentar: