Standby-läkare danmark

Hej!
""Jag undrar vilka """"risker"""" man tar när man kryssar i standbyrutan på ansökan när man söker läkare i Danmark? Alltså har den någon betydelse om man kryssar i den eller inte för läkarprogrammet?""
Det står ju nämligen att om man blir antagen till en standbyplats så blir man inte antagen till ett lägre prioriterad alternativ, man är garanterad till en plats men inte i årets antagning. Så om man får en standbyplats kommer man då inte in förrän hösten 2010, men chansen att komma in i Odense eller Aarhus försvinner då om man satt Köpenhamn som sitt första alternativ?
Skulle uppskatta om du förklarar hur det fungerar!

Hur fungerar prioriteringen i Danmark, är det som i Sverige, dvs vi säger om det finns totalt 500 platser i kvot 1 så tar är de 500 de med högst betyg, den som hamnar högst upp får sitt första val och de efter osv tills platserna tar slut och sen får folk sitt andrahandsval?
Alexandra 2009-02-02 02:03

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-02-03
Hej
Stand-by är alltid en chansning. Ska man vara garanterad en plats måste man ha poäng som är närliggande de intagna. I år har ju poäng varit låga i Odense och Århus men man kan ju inte veta hur de kommer att vara i höst. Om man kommer in på en stand-by-plats så stryks alla lägre prioriterade alternativ.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: